Hjemmelaget Teriyakisaus

Etter utrolig(!) mange forespørseler skal dere få oppskriften på Teriyakisaus.
Jeg har jukset ett par ganger med ferdigkjøpt, men nå er det nok! :)

Du trenger:
1 dl Soyasaus 
4 ss vann
2 ts hvitvinseddik
1 ss frisk ingefær
2 ss sukker
1 hvitløksfedd
Sesamfrø
 og litt lime

Bland all væsken sammen i en kjele. Skru på varmen. Ha i finhakket hvitløk 
og revet ingefær (fjern skallet). 
Bland alt sammen i en bolle. Kok opp til en sirup-aktig konsistens og la sausen avkjøle. 
Sil den slik at du får vekk alt "grumset". Ha i lettstekte sesamfrø og litt limesaft.
Ha sausen over i koselige glass og oppbevar i kjøleskapet. Sausen har lang holdbarhet så den kan stå i kjøleskapet i flere(!) uker:)


Enjoy! :)